Nasza Fundacja wśród  laureatów konkursu WFOŚiGW w Katowicach EkoAktywni 2016.

Miło nam poinformować, że  nasza Fundacja została jednym z głównych laureatów konkursu Wojewódzkiego Funduszu Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej w Katowicach EkoAktywni 2016.

Zostaliśmy uznani przez Jury konkursu za jednego z liderów organizacji o zasięgu regionalnym i ponadregionalnym prowadzących najciekawsze i niekonwencjonalne działania związane z budzeniem i utrwalaniem świadomości ekologicznej.  Jury oceniało m.in. różnorodność i obszar prowadzonych działań z zakresu edukacji, ich wartość dydaktyczna oraz podejmowane inicjatywy

Uroczystość wręczenia nagród odbyła się w sobotę 4 czerwca 2016  podczas imprezy dla dzieci i młodzieży „EkoAktywni z pasją” zorganizowanej w Ośrodku Harcerskim w Chorzowie. Uczestnicy mieli okazję m.in. wziąć udział w warsztatach ornitologicznych, dendrologicznych czy rozpoznawaniu tropów oraz obserwowania pokazu policji konnej z Chorzowa i sprawności straży pożarnej.

WFOŚiGW w Katowicach EkoAktywni 2016